Nieuwsartikel Omroep West

By Telexis
In maart 26, 2016
8231 Views

DEN HAAG – De Haagse stadsvervoerder HTM gaat eind dit jaar samen met de NS testen met het betalen met je bankpas. Dinsdag werd alvast een demonstratie gegeven. Aan de proef met contactloos betalen, die zes maanden gaat duren, gaan 500 tot 1000 mensen meedoen.

HTM en de NS kiezen dan allebei een traject waarop de test zal plaatsvinden. ‘We houden het experiment op een lijn van de HTM en op een traject van NS waar station Holland Spoor aan ligt, bijvoorbeeld naar Delft of Leiden’, meldt TransLink, het bedrijf dat ook de ov-chipkaart heeft ontwikkeld.

Eerder werd in Rotterdam een succesvolle test gehouden met contactloos betalen door de RET. Als ook de tweede proef succesvol verloopt, wordt het nieuwe betaalsysteem in de loop van 2017 landelijk ingevoerd.

Ov-chipkaart blijft bestaan
HTM nam de demonstratie op zich omdat de nieuwe grijs-rode trams van het vervoersbedrijf al de software bezitten die nodig is voor het betalen met je bankpas. Als de nieuwe vorm van betalen landelijk ingaat moeten volgens HTM 64.000 in- en uitcheckpaaltjes worden aangepast.

‘Met de banken zijn gesprekken aan de gang over de afhandeling van transacties met bankpasjes. En over wat we doen als reizigers vergeten uit te loggen.’ Nu wordt het volle tarief in rekening gebracht en moeten klanten zelf actie ondernemen om hun te veel betaalde geld terug te krijgen. ‘Mogelijk wordt in zo’n geval straks automatisch een mailtje gestuurd om de klant erop te wijzen.’ Naast de nieuwe manier van betalen blijft ook de ov-chipkaart bestaan.

Door: Redactie Omroep West

error: Content is protected for copying