Snellere transacties. Kostenbesparende processen. Efficiëntere collectes. De Automated Fare Collection (AFC) die wij bieden bevat de complete ticketing technologie om reizen met het openbaar vervoer mogelijk te maken. Door de Modulaire Opbouw en Open Architectuur is het toekomstbestendig en voorbereid op acceptatie van de laatste innovatieve betaal- en reismogelijkheden.

Fare Collection

Middels AFC kunnen reizigers hun reis op saldo of met een geschikt reisproduct betalen door het vervoerbewijs contactloos bij het in- en uitstappen aan de kaartlezer aan te bieden.

De tariefbepaling van een reis kan afhankelijk zijn van de door de reiziger gereisde afstand. Via GPS technologie en/of integratie met een reeds bestaande positiebepalingssysteem, wordt de exacte locatie van het vervoersmiddel bepaalt en deze wordt gebruikt voor het afrekenen van de reis.

De oplossing die wij bieden heeft niet alleen Automated Fare Collection op basis van positiebepaling, maar ook een geavanceerde online monitoring functionaliteit. De online monitoring maakt het mogelijk om op afstand AFC te monitoren en indien gewenst, correctieve acties uit te voeren om hiermee de beschikbaarheid en beheersbaarheid van de oplossing aanzienlijk te verbeteren.

Ons AFC systeem is conform het Open Architectuur principe ontwikkeld. Het voordeel hiervan is dat de functies als bouwblokken gedefinieerd zijn en niet aan elkaar gerelateerde informatie wordt zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Hierdoor zijn deze functies onafhankelijk van elkaar en daarmee zelfstandig. Ook ondersteund het systeem Front-End apparaten van meerdere leveranciers, hierdoor zijn de oplossingen hardware onafhankelijk. De klant krijgt niet alleen een hoogwaardige toekomstvaste oplossing tegen concurrerende prijzen, maar ook volledige vrijheid in de toekomstige doorontwikkeling van haar infrastructuur.

De AFC systemen zorgen voor een efficiënte doorstroom in een stad en dragen bij aan imago verbetering. Daarnaast kan het leiden tot het verbreden van betaal- en reismogelijkheden voor operators die in deze sector actief zijn. Deze technologie zet de deur open voor nieuwe vervoersopties die het voor reizigers makkelijker maakt om van het openbaar vervoer gebruik te maken. In het kort bieden de AFC oplossingen de volgende voordelen:

  • Het beschermt omzet d.m.v. beveiligingsmaatregelen
  • Laagdrempelige toegang voor het gebruik van het openbaar vervoer
  • Het faciliteert de operators met informatie ten behoeve van reisanalyses en reisrapportages
  • Het stimuleert de omzet
  • Het biedt een scala aan mogelijkheden voor het uitbreiden en ontwikkelen van bedrijfsactiviteiten inclusief de ondersteuning van verscheidene alternatieven voor samenwerken met andere vervoerssystemen

Betaal- en Reismogelijkheden

Afhankelijk van de eisen van de vervoerder kan er gekozen worden uit diverse betaal- en reismogelijkheden voor de gebruiker. Oplossingen die wij bieden en ondersteunen zijn: Smart Card, NFC Mobile, Barcode en EMV (zowel bankkaart als mobiel).

Naast de bestaande AFC systemen gebaseerd op traditioneel pre-paid kan er met AFC ook account based worden gereisd. Het voordeel hiervan is dat de complexiteit en beveiliging in het validatieapparaat verplaatst wordt naar de cloud. Dit heeft positieve gevolgen voor de beheersbaarheid en onderhoud van het systeem. Daarnaast worden de aanschafkosten van de validatieapparaten verlaagd door het inzetten van lichtgewicht validatoren.

Wij bieden EMV (Europay, Mastercard en Visa) contactloos bankkaart validatiemogelijkheden aan. Dit maakt het reizen met een contacloze bankkaart mogelijk en biedt de volgende voordelen:

  • Geen registratie vooraf nodig
  • Veel bestaande bankkaart en mobiele gebruikers
  • Geen noodzaak van het vooraf opladen van het vervoersbewijs
  • Geen kosten voor de operator voor het uitgeven van vervoersbewijzen
  • Gebruikers zijn al in het bezit van een veilige kaart

Het HTM Avenio ticketing system bestaat uit het complete automated fare collection system dat is ingezet bij 60 trams van de HTM. de gevestigde openbaar vervoer aanbieder van Den Haag en omgeving.

Voor de Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai is er door ons een systeem gerealiseerd waarmee gebruikers zelf met hun mobiele telefoon hun kaart kunnen uitlezen en opwaarderen.

error: Content is protected for copying