Slim Parkeren

Om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren verstrekken verschillende gemeenten korting tot zelfs 100% op de parkeertarieven wanneer mensen met het openbaar vervoer van en naar het centrum reizen (parkeren en reizen, P+R). Wij hebben een oplossing ontwikkeld waarmee een betaalautomaat of parkeerzuil in staat wordt gesteld de laatste reistransacties van een medium (een chipkaart bijvoorbeeld, zoals de Nederlandse OV-chipkaart) te lezen en te controleren of de reiziger met het openbaar vervoer van het centrum naar de parkeerlocatie is gereisd in de afgelopen paar uur. Wanneer dit het geval is, wordt er een korting toegepast op het parkeertarief.

Deze oplossing is geïntegreerd met verschillende parkeermanagementsystemen en is in gebruik op tal van P+R locaties in Nederland. Daarnaast zijn voordelen binnen handbereik zoals:

  • Verbeterde klantenservice door het vereenvoudigen van aankopen en het stimuleren van efficiëntie voor de klant door het aanbieden van een breed scala aan betaalopties.
  • Toenemende omzet door het verminderen van fraude en administratieve handelingen.
  • Verbeterde operationele efficiency en het bieden van uitgebreide operationele data.
  • Verbeterde controles en beveiliging door het verminderen van contante transacties en samenhangende handelingen.
  • Vergroten van kansen in de markt door verbeterde kennis van het klantengedrag.
  • Nakomen van juridische richtlijnen door de invoering van wetgeving geaccepteerde richtlijnen die van toepassing zijn voor parkeerbeheerders.
error: Content is protected for copying