OV Miles

OVMiles is een loyaliteitsprogramma van de RET waarbij de OV-chipkaart de informatiedrager is. Samen met een groot aantal partners in de regio Rotterdam biedt het programma reizigers de mogelijkheid om met hun OV-chipkaart gratis te sparen voor leuke kortingen en extra’s. OVMiles beloont reizigers voor de kilometers die ze met het openbaar vervoer maken.

Een reiziger meldt zich via de website OVMiles aan en activeert OVMiles op de OV-chipkaart bij één van de activatiepunten. Vanaf dat moment spaart een reiziger automatisch Miles als hij of zij met het openbaar vervoer reist en in- en uitcheckt binnen het vervoersgebied van de RET. 1 Kilometer met het openbaar vervoer staat gelijk aan 1 Mile.

Er kan gespaard worden voor:

  • Een gratis snack of korting op een filmkaartje.
  • Een backstage arrangement of unieke rondleiding.
  • Een leuke extra op basis van de OV-check (zonder Miles).

Het verzilveren van Miles of van een kortingscoupon gebeurt bij de betreffende partner via de OVMiles OV-chipkaartlezer. Daarnaast kunnen leden ook nog gebruik maken van de OV-check, waarbij in de OV-chipkaart wordt gecontroleerd of je de afgelopen uren met het openbaar vervoer hebt gereisd waardoor je korting krijgt.

RET heeft in 2013 Telexis geselecteerd om de OV-chipkaart gerelateerde zaken voor het loyaliteitsprogramma realiseren en laten certificeren. Daarna heeft Telexis de installatie van de centrale omgeving en de installatie van de OV-chipkaart lezer bij de diverse partners voor zijn rekening genomen. Sindsdien beheert Telexis de centrale omgeving en voert installaties bij de diverse partners uit.

Op dit moment kent OVMiles meer dan 35.000 actieve leden en zijn er ongeveer 100 OV-chipkaartlezers operationeel bij de diverse partners.

De ambitie van RET is om meer partners op OVMiles aan te sluiten en het aantal leden nog verder te laten toenemen. Diverse marketingcampagnes worden door RET hiervoor ingezet.

error: Content is protected for copying